Project Description

Hill Approach

PF030_Private Residence in Kapedes, Nicosia

Uncompleted Project

The orientation of the plot influenced the design of a ground floor residence facing inward. The layout of the main living areas (living room, dining room, kitchen and terrace) facilitates the subtle eastern light and cool northern winds to enter the interior.

Located in the village of Kapedes in a unique location with extreme elevation changes, the single-story house is positioned on the highest point of the sloping plot.

Sliding windows allow access from the living room to the terrace and the view to the endless forestland that stretches beyond the house, providing peace and relaxation to the tenants.

The main bedroom and the two children’s, extend to the back of the house, and they all share a main bathroom. The washing machines have been strategically placed inside a closet in the hallway, just outside the bathroom area, for better service and space saving.

The total area of the house is 109sq.m. with 2sq.m. covered verandas, 12sq.uncovered verandas and 36sq.m covered parking spaces. The total time of completion of the residence is estimated at 7 months.

3D Visualisation